Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


adó 1% felajánlása

 ADÓ 1%


A non-profit szervezetek működéséhez a legnagyobb anyagi segítséget a személyi jövedelemadó 1%-ának felajánlásából származó bevétel jelenti.

Mindenki szabadon rendelkezhet arról, hogy melyik szervezetnek szánja ezt az összeget, amely felajánlás hiányában az állami kasszát gyarapítja.

Az adó 1% felajánlásával minden adófizető lehetőséget kap arra, hogy a non-profit szervezetek közül a számára kedveset támogathassa anélkül, hogy ez számára bármibe is kerülne.

A Dráva-Zátony Vizitúra Egyesület jogosult az adó 1% gyűjtésére.

Kérjük, hogy amennyiben céljainkkal egyetért - szeretne segíteni, hogy Barcs és környéke, a Dráva természeti értékeit feltérképezzük, bemutassuk vagy egyszerűen csak kedveli a túrázás bármelyik válfaját,  támogassa Ön is a Dráva-Zátony Vizitúra Egyesületet adója 1 %-ának felajánlásával, és kérje erre barátait, kollégáit, családtagjait is!

Adóbevallása elkészítésekor adja meg az 1% felajánlásához könyvelőjének vagy bérszámfejtőjének egyesületünk adószámát.

név:                Dráva-Zátony Vizitúra Egyesület
adószám:        18287596-1-14


Hogyan ajánlhatja fel?

·         Ha Ön egyéni vállalkozó: Ha a február 26-ig leadott adóbevallásában nem nyilatkozott az 1%-ról, május 22-ig még lehetősége van eljuttatni a nyilatkozatot a NAV-nak a 17EGYSZA nyomtatványon ügyfélkapun keresztül elektronikusan vagy postai úton.

·         Ha a NAV készíti el az Ön adóbevallását: Az erre a célra kialakított 17EGYSZA  nyomtatványt kitöltve, 2018. május 22-ig eljuttathatja ügyfélkapun keresztül elektronikusan vagy postai úton a NAV-nak. Az adóbevallás-tervezet online javítása közben is lehetőség van az 1%-ról rendelkezni.

·         Ha a munkáltatója készíti el és nyújtja be adóbevallását:17EGYSZA  nyilatkozatot legkésőbb május 10-ig lezárt és a ragasztáson keresztben aláírt (!) borítékban átadhatja a munkáltatjának, vagy 2018. május 22-ig papír alapon vagy ügyfélkapun keresztül elektronikusan eljuttathatja a NAV-nak.

·         Ha magánszemélyként küldi be adóbevallását: Elektronikusan rendelkezhet az 1753 számú adóbevallás részét képező önálló EGYSZA  lapon, vagy az erre a célra kialakított 16EGYSZA jelű önálló nyomtatványon akár elektronikusan, akár postai úton, önállóan megküldheti a NAV-nak 2018. május 22-ig.

 

 

A „17EGYSZA Rendelkező nyilatkozat a befizetett adó 1+1 százalékáról” beküldhető elektronikusan is az alábbi linken található program telepítésével:

 

https://www.nav.gov.hu/nav/letoltesek/nyomtatvanykitolto_programok/nyomtatvanykitolto_programok_nav/nyilatkozatok/17EGYSZA.html

 

 

 Támogatását előre is köszönjük!